За нас

Нашата работа е посветена да работиме совесно и да го земеме предвид влијанието што го имаме врз општеството, и еколошки и социјално. Како компанија за корпоративна општествена одговорност, се стремиме да го подобриме општеството
и животната средина преку нашите деловни практики. Ние сме посветени на одговорни извори,
иновации во текот на животниот циклус на еден ресурс и транспарентност во сето она што го правиме.

Една од нашите значајни предности е нашата локација. Се наоѓаме на раскрсницата на Балканот,
обезбедување лесен патен пристап до повеќето европски земји. Горди сме што даваме приоритет на одржливоста
и одговорни практики додека обезбедуваме квалитетни производи и услуги за нашите клиенти.

Play Video

Производство

Ние сме специјализирани за производство на полнетa постелнина со користење на синтетички материјали и нудиме низа производи, вклучувајќи перници, јоргани, навлаки за душеци, вреќи за спиење и многу повеќе.

Нашиот производствен процес вклучува анализа на пазарот, набавка на суровини, прогнозирање
финансиски барања и планирање на корпоративна диверзификација.

Покрај нашите редовни производи, правиме и водоотпорнa, антиалергенскa и огноотпорнa
продуктната линија. Нашите производствени капацитети на лице место ни овозможуваат да понудиме разновидна ткаенина
квалитети и дизајни за да ги задоволат потребите на клиентите.

Нашата мисија

Во Comfy Angel, ние сме посветени на промовирање на безбедни, општествено одговорни ткаенини и деловни практики. Ние веруваме во негување на ентузијастички тимски дух во нашиот персонал и раководна структура додека спроведуваме мерки за обезбедување безбедна и здрава работна средина.

Нашата мисија е да испорачаме несомнена вредност на нашите клиенти, поддржувачи, тим, инвеститори,
и заедницата, градејќи трајна компанија која дава приоритет на одржливоста и етичките практики.

our-mision

Голем капацитет

Имаме голем капацитет на лице место и месечен капацитет до 400.000 перници, 220.000 јоргани, 200.000 заштитници за душеци, 160.000 единици постелнина, заедно со 200.000 парчиња наше брендирано
дизајнирано пакување.
Можеме да го прошириме ова брзо за +30% во рок од 4 недели.
Нашата локација овде во Прилеп е приближно 35.000 m² и вработуваме
близу 900 вработени.

Стандарди

Работиме според еквивалентно ISO 9001:2015 Стандарди кои се во согласност со Здравство & Законодавство за безбедност на Обединетото Кралство. Добивме највисока можна оцена на меѓународно признати технички и етичка ревизија.
Нашата фабрика е акредитирана Oeko-Tex и BSCI. Исто така, постигнавме социјални и етички ревизии на Intertek ICS со највисоки оценки, како и бројни други акредитации за ревизија на трговците на мало во ОК. (SGS, Intertek, SMETA).

Извоз

Во моментов извезуваме во повеќето земји во Европа. Нашите продажби стигнаа до Австрија, Белгија, Бугарија, Хрватска, Чешка, ОК, Франција, Италија, Косово, Малта, Црна Гора, Македонија, Холандија, Полска, Романија, Србија, Шпанија, Швајцарија итн. и од неевропски земји до Танзанија, каде што имаме мал локален пазар кој исто работиме да го прошириме.

Главни цели на нашата компанија