Дом за стари лица Киро Крстевски Платник

Share This Post

Успешно беше реализиран уште еден настан од низата општествено одговорни настани, по повод „10-годишниот јубилеј на Комфи Ангел“.

Во нашите партнерски односи со Градската библиотека „Борка Талески“ од Прилеп, еден дел од вработените во „Комфи Ангел“ и вработените во Библиотеката донираа за жителите на Пензионерскиот дом „Киро Крстески Платник“.

Во името на Друштвото на писателите, беа донирани перници и книги, заедно со читањето на неколку раскази и поезија напишани од нашиот еминентен писател Блаже Конески, прочитани од актерот Игор Трпчески, каде што луѓето посебно внимаваа еден на друг.

Сакаме да ја искористиме оваа прилика да му се заблагодариме на нашиот партнер за учеството на овој хуманитарен настан и посакуваме долготрајно пензионирање исполнето со здравје и спокојство.

Исто така, сакаме да им го честитаме јубилејниот роденден на вработените во „Комфи Ангел“.

More To Explore

Новости

Heimtextil Саем, 2014 Франкфурт, Германија

Секоја година Comfy Angel учествува на еден од најголемите саеми за домашен текстил во Европа. Оваа година компанијата беше единствената од Македонија која учествуваше на

Новости

Дом за стари лица Киро Крстевски Платник

Успешно беше реализиран уште еден настан од низата општествено одговорни настани, по повод „10-годишниот јубилеј на Комфи Ангел“. Во нашите партнерски односи со Градската библиотека